Το περασμένο Σάββατο είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο podcast μας “Ο Ακροβάτης” την συγγραφέα και διαμεσολαβήτρια Δέσποινα Μαυρίδου και την ψυχολόγο Χρύσα Λεϊμονή με αφορμή το βιβλίο της πρώτης με τίτλο, “Μαμά, μπαμπά, ακούει κανείς;”. Μέσα από αυτό το βιβλίο, για πρώτη φορά καταγράφεται η φωνή των παιδιών στο χωρισμό των γονιών τους. Ο πιο απλός τρόπος για να προλάβουμε τα ισόβια τραύματα. Ο  πιο απλός τρόπος για να είμαστε, κάποτε, περήφανοι για τα παιδιά μας.

Είχαμε την χαρά να μας παρουσιάσει τον δικό της κόσμο, τις δικές της σκέψεις και ιδέες πίσω από αυτό το δημιούργημα, το οποίο κύριο στόχο έχει φυσικά να ξυπνήσει τους γονείς και να τους βοηθήσει να δουν με μια διαφορετική ματιά το κομμάτι του διαζυγίου, να ακούσουν και να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Αυτή την διαφορετική ματιά σχολίασε, μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις της ακροβάτισσας Μαριτίνας Μυλωνά, τόσο η ίδια Δέσποινα Μαυρίδου όσο και η ψυχολόγος Χρύσα Λεϊμονή.

Μέσα από μια ακόμη εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των δύο αλλά και του κοινού που μας παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή, δημιουργήθηκε αυτό το όμορφο podcast γεμάτο αξιόλογες σκέψεις μα και ελπιδοφόρα μηνύματα. Αυτό που σίγουρα μας έμεινε είναι πως πρέπει γονείς και παιδιά να νοιώθουν πως δεν είναι μόνοι τους, πως ό,τι βιώνουν μέσα τους, ό,τι αισθάνονται είναι εντάξει και πως δεν είναι κακό να αναζητήσουν κάποια πηγή βοήθειας. Τα υπόλοιπα απολαύστε τα παρακάτω!

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα απολαύσετε τις απαντήσεις της Μαριτίνας Μυλωνά στις δύο ερωτήσεις που τις έκαναν οι ομιλήτριες. Αποφάσισε να απαντήσει και η ίδια μέσα από μια ομιλία της εδώ στον Ακροβάτη. Ας την απολαύσουμε!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κ.Ε.Π.Ε. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ για την φιλοξενία και για την δυνατότητα πραγματοποίησης αυτής της βιβλιοπαρουσίασης/συνέντευξης. Ακόμη, θα θέλαμε ως συντακτική ομάδα της ομάδας “Ο Ακροβάτης” να ευχαριστήσουμε και να χειροκροτήσουμε την ακροβάτισσα Μαριτίνα Μυλωνά για την άψογη δουλειά που έκανε η ίδια με τις ερωτήσεις αλλά και για την ευρηματικότητά της, καθώς παρευρέθηκε μαζί μας με ηχητικά μηνύματα λόγω απρόοπτης κατάστασης! Χάρη σε αυτήν και τις ομιλήτριές μας λοιπόν πραγματοποιήθηκε αυτή η όμορφη συζήτηση που απέδωσε πολλούς καρπούς!

Το βιβλίο “Μαμά, μπαμπά, ακούει κανείς” μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ!

Από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας “Ο Ακροβάτης”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *