14 Φεβρουαρίου : Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου

Μια ημέρα που γιορτάζεται η αγάπη προς όλους και όλα! Είναι μια μέρα που μας θυμίζει την ανάγκη μας να αγαπάμε καθημερινά και να εκφράζουμε έμπρακτα αυτή την αγάπη. Ένα μέρος που συναντούμε αφθονία αγάπης πέρα από την οικογένεια είναι και η φιλία, κατά τα παιδιά. Νομίζω πως τη σκυτάλη εδώ πρέπει να πάρουν τα παιδιά. Ας απολαύσουμε τις απόψεις τους για την αγάπη και τη φιλία, μια καθημερινή έκφραση αγάπης.

“Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου. Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου.

Στις 14 του Φλεβάρη λοιπόν γιορτάζουν οι ερωτευμένοι! Αλλά ο έρωτας, η αγάπη και τα συναφή δεν τα γιορτάζουμε μόνο τότε. Την αγάπη μιας φιλίας, τον έρωτά μας, και τον έρωτα των άλλων ανθρώπων δεν τα γιορτάζουμε μόνο τότε. Την αγάπη είτε φιλική είτε ερωτική τη γιορτάζουμε κάθε μέρα. Δε περιμένουμε τον Άγιο Βαλεντίνο για να πούμε σ’ αγαπώ στον αγαπημένο/αγαπημένη μας .Φιλική αγάπη αποκαλούμε μια πολύ καλή φιλία. Είναι αυτό που λέμε κολλητοί ή κολλητές!!Η αγάπη είναι σημαντική διότι μας γεμίζει χαρά και ελπίδα. Ξαναλέω ότι δε μιλάω μόνο για τον έρωτα. Πρέπει λοιπόν να γιορτάζουμε και να εκτιμούμε την αγάπη κάθε ημέρα!!

H φιλία δεν είναι από τα πράγματα που μπορείς να τα περιγράψεις με λίγες λέξεις. Μπορεί να αρχίσεις να γράφεις για τη φιλία και να μην τελειώσεις ποτέ… Όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα.

Η φιλία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για έναν άνθρωπο. Η φιλία είναι πιο ακριβή και πολύτιμη από όλους τους λίθους και τον χρυσό όλου του κόσμου. Φιλία είναι να έχεις κάποιους ανθρώπους δίπλα σου, που να σε καταλαβαίνουν και να σου συμπαραστέκονται σαν δεύτερη οικογένεια.

Ο καλός φίλος είναι ο άνθρωπος που θα μείνει δίπλα σου και στα καλά και στα δύσκολα. Είναι ο άνθρωπος, που όταν νομίζεις ότι όλοι, σε έβγαλαν στην άκρη, θα είναι στο πλευρό σου. Είναι ο άνθρωπος, που όταν τον γνωρίσεις, θα του δείξεις τον αληθινό σου εαυτό. Είναι ο άνθρωπος που θα καταφέρει να σε αλλάξει και θα σε κάνει καλύτερο. Είναι ο άνθρωπος που ξέρεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς. Είναι ο άνθρωπος που δεν θες με τίποτα να χάσεις και κάνεις τα πάντα για να τον ευχαριστήσεις. Είναι ο άνθρωπος που θα μείνει μαζί σου μέχρι το τέλος. Είναι ο άνθρωπος που αγαπάς σαν δεύτερη οικογένεια. Και είναι δεύτερη οικογένεια.

Και να θυμάστε: Οι καλοί φίλοι είναι σπάνιο να βρεθούν, γι’ αυτό προσέχετε. Η φιλία δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Αν βρείτε έναν καλό φίλο, να είστε σίγουροι πως ποτέ δεν θα φύγει από το πλάι σας“.

Αν δεν υπήρχε αγάπη, τότε πολλοί άνθρωποι από εμάς δε θα υπήρχαμε. Η αγάπη είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί οι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές, βοηθάνε ο ένας τον άλλον και πολλές φορές αναπτύσσουν καλές σχέσεις, ακόμα και φιλίες μεταξύ τους. Όμως είναι χρήσιμη και στο να συμφιλιώνει τους ανθρώπους που για κάποιο λόγο τους χωρίζουν οι ενοχές και ο εγωισμός τους, γιατί πολλές φορές τον βάζουν πάνω από την ηθική τους και γίνονται μπερδέματα. Η αγάπη χρησιμεύει γιατί έτσι υπάρχει μια αρμοδιότητα και μια ισορροπία στους ανθρώπους που βρίσκονται και κοντά και μακριά ο ένας από τον άλλον”. 

Αγάπη είναι μια λέξη που πρέπει να τη λες καθημερινά στους φίλους σου, στους γονείς σου, σε αυτούς που νοιώθεις δικούς σου ανθρώπους. Η Αγάπη για την οικογένεια είναι το παν. Πρώτα πρέπει να αγαπάς την οικογένειά σου και μετά τους υπόλοιπους”.

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος του “Ο Ακροβάτης podcast”, όπου ακούμε την Χριστίνα να μας εξηγεί γιατί αυτό που λέμε φιλία και πρέπει να γιορτάζουμε και να εκτιμούμε κάθε μέρα είναι τόσο σημαντικό που αγγίζει τα όρια της ιερότητας.

Τα παιδιά μίλησαν και εμείς τα ακούσαμε! Συνεχίζουμε πιστοί στο θέμα μας να αλλάζουμε τον κόσμο ξεκινώντας φυσικά από τον εαυτό μας. Γιορτάστε και εσείς, λοιπόν, μαζί μας την αγάπη προς τον εαυτό σας, προς όλους και όλα δίχως διαχωρισμό αλλά και τη φιλία και την καθημερινή εκτίμησή της.

Από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας “Ο Ακροβάτης”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *