15 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Σε όλες τις μορφές τέχνης, ο εκάστοτε καλλιτέχνης δημιουργεί υπό τις καθοδηγήσεις μιας μούσας. Η μούσα μπορεί να είναι ο ενθουσιασμός που αισθάνεται μέσα του όταν δημιουργεί ή ένα φυσικό πρόσωπο στον κοντινό του κύκλο. Ό,τι και να είναι, αυτές οι μούσες είναι δίπλα μας όταν δημιουργούμε και οφείλουμε να τις ευχαριστήσουμε. Σε μια τέτοια μέρα όπου γιορτάζουμε όλες οι δημιουργικές ψυχές δε μπορούσαμε να λείπουμε. Ας διαβάσουμε και ας ακούσουμε τι έχει να μας πει η Μαριτίνα Μυλωνά για την Τέχνη και την Μούσα στην Τέχνη.

Τέχνη είναι δημιουργία, απλότητα, χαλάρωση, σκέψη και διαλογισμός. Μούσα για έναν καλλιτέχνη είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του διότι είναι το prop του δηλαδή το στήριγμα του ή αλλιώς η βάση του. Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι τέχνη στη ζωγραφική δεν είναι μόνο η ζωγραφιά. Ένας ζωγράφος φτιάχνει κολλάζ ή ρεαλιστικά γλυπτά και πολλά άλλα. Άρα ζωγράφος και ζωγραφική δεν έχουν μόνο μια μορφή και ιδιότητα. Η τέχνη είναι παντού. Στη φύση, στα ζώα, στα κτίρια …..Εμένα η μούσα μου είναι πάντα το μυαλό μου και το απαιτούμενο-ζητούμενο αυτού που φτιάχνω. Άλλες φορές ζωγραφίζω με τη φαντασία, άλλες φορές με το μυαλό, άλλες φορές κλείνω τα μάτια και ζωγραφίζω με τη μνήμη ή ακόμη και ανάλογα με τη διάθεσή μου ή τι έκανα και τι είδα ή ακόμη και με την εντύπωση……Πιστεύω ότι όλοι είμαστε δημιουργικοί. Άλλοι το κρύβουν πιο πολύ γιατί φοβούνται ή δεν μπορούν να την εκδηλώσουν και άλλοι την εκδηλώνουν πολύ. Όλοι είναι δημιουργικοί αλλιώς δεν θα υπήρχε η φαντασία. Για να γίνεις δημιουργικός έχεις ένα να κάνεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσεις τα μάτια και να αφεθείς. Άσε το μυαλό σου να σε ταξιδέψει μα για να γίνει πρέπει να μην σκέφτεσαι εντελώς τίποτα! Το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι ότι θα βρεθείς σε ένα μέρος μαγικό και θα ψάξεις να βρεις τη δημιουργικότητα!!Εγώ όταν δεν νιώθω έμπνευση ή δημιουργικότητα κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι σαν να είμαι 5 ετών. Τότε το δεξί μέρος του εγκεφάλου που είναι το δημιουργικό και όχι το σκεπτικό κομμάτι αρχίζει να δημιουργεί και να κάνει θαύματα. ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ!!Κι όταν λέω ποτέ εννοώ μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ζωής σου. ΠΡΟΧΩΡΑ!ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ και ΜΗ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ!ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ το κακό και τη στεναχώρια και τη κακή αύρα να σε επηρεάζει!

Podcast από την Μαριτίνα Μυλωνά

Ας ευχαριστήσουμε την Μαριτίνα και ας ακολουθήσουμε λοιπόν τις συμβουλές της. Ας συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να ακούμε αυτή την καλλιτεχνική φύση μας. Δε χρειάζεται τίποτα, παρά μόνο να σταθούμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε παρέα με την Τέχνη.

Για να γνωρίσουμε λοιπόν μια καλλιτέχνη του Ακροβάτη. Ακολουθεί η ταυτότητα της Ακροβάτισσας Μαριτίνα Μυλωνά, η οποία όπως και οι υπόλοιποι Ακροβάτες αποτελεί έναν καλλιτέχνη.

Από την συντακτική ομάδα της εφημερίδας “Ο Ακροβάτης”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *