Διανύουμε άλλο ένα δυνατό κύμα καραντίνας τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και δυο μαθήτριες και ακροβάτισσες αποφάσισαν να μας μιλήσουν για αυτό. Άραγε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον χρόνο δημιουργικά; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτόν τον περίσσιο χρόνο που έχουμε στην καθημερινότητά μας; Μπορούμε να σκεφτούμε αισιόδοξα, προσέχοντας παράλληλα την ασφάλεια και υγεία μας; Για να δούμε τι έχουν να μας πουν σήμερα τα παιδιά στο BLOG και PODCAST “Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ”.

“Γεια σας, όπως καταλάβατε είμαι η Μαριτίνα και είμαι 12 ετών. Σήμερα θα μιλήσουμε για την καραντίνα. Όπως θα ακούσετε και παρακάτω στο podcast μιλάω για το πώς θα μπορούσαμε να περάσουμε την καραντίνα μας δημιουργικά! Η καραντίνα είναι ένα πολύπλοκο αν και θαυματουργό ας το αποκαλέσουμε θέμα. Δε θα αναφέρω τα ίδια με το podcast διότι το κείμενο ναι μεν είναι για την καραντίνα και πάει μαζί με το podcast αλλά με διαφορετικό θέμα και τρόπο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

H καραντίνα όπως λέω και στο podcast παρακάτω είναι θαυματουργή. Εκτός από τον ιό έχουν μειωθεί επίσης οι εποχικές ιώσεις και άλλοι ιοί. Όλα αυτά τα μέτρα κουράζουν σε εισαγωγικά πολλά άτομα αλλά είναι για την υγεία όλου του κράτους μας ή καλύτερα όλου του κόσμου. Αν και σε αυτό το κείμενο δε θα πω πολλά, θέλω να υπενθυμίσω ότι φοράμε μάσκα, πλένουμε χέρια και μένουμε μακριά μέχρι απόσταση 2 μέτρων για εμάς αλλά και για τον συνάνθρωπό μας! Επίσης καλό θα ήταν να βοηθάμε τα άτομα ευπαθών ομάδων στην οικογένειά μας, τη γιαγιά ή τον παππούς μας με το να πηγαίνουμε να παίρνουμε εμείς τα ψώνια τους για παράδειγμα”.

“Από τις συνεντεύξεις που πήρα έμαθα ότι κάποια από τα καλά της καραντίνας είναι ότι μειώνεται η ρύπανση του περιβάλλοντος λόγω της ελάχιστης κυκλοφορίας και ότι μπορούμε να περάσουμε με την οικογένειά μας. Μπορούμε να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας άμα ψάξουμε και δοκιμάσουμε νέα πράγματα και επίσης έχουμε πιο ελεύθερο και ξεκούραστο πρόγραμμα. Εγώ για παράδειγμα, ξεκίνησα να κάνω τικ τοκ βιντεάκια και περνάω πολύ ωραία στην καθημερινότητά μου. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά στη καραντίνα και να μη πέσουμε σε κατάθλιψη!”

Αυτά μας είπαν τα παιδιά λοιπόν. Στο χέρι μας είναι τώρα πώς θα χειριστούμε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο! Είναι καλό όπως τα παιδιά, να καθίσουμε και εμείς λίγο να το σκεφτούμε και να ρίξουμε λίγο αισιοδοξία σε αυτή την κατάσταση!

Από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας “Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *