4 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Άλλα δύο podcast για τον Ακροβάτη! Αυτή τη φορά επικεντρωθήκαμε σε αυτές τις γλυκές ψυχές του δρόμου, τα αδέσποτα ζώα. Η ακροβάτισσα και μαθήτρια Μαριτίνα Μυλωνά μοιράστηκε μαζί μας τις απόψεις της για αυτά αλλά και ένα συγκεκριμένο περιστατικό που η ίδια ήταν παρούσα και την έκανε να σκεφτεί πολλά! Στο τέλος, θα απολαύσουμε επίσης και την ομιλία της ακροβάτισσας και μαθήτριας Αιμιλία Κυράνη, που μας εκφράζει την δική της άποψη για τα αδέσποτα ζώα και αυτή τη μέρα. Προτού φτάσουμε σε αυτά τα δύο θα ήθελα να αφήσω εδώ αυτό το πολύ σημαντικό μήνυμα της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου :

Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ανθρωπότητα η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που είναι θύματα της πανδημίας. Ευχή μας να τελειώσει αυτή η τραγωδία σύντομα.

Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος στέκεται ανήμπορος απέναντι στην παντοδυναμία της φύσης και νιώθει ότι τη φύση όπως και το σύμπαν δεν τα ορίζει ο ίδιος.

Η δύναμή μας για να επιβιώσουμε είναι η αγάπη. Ό,τι με αγάπη δημιουργεί ο άνθρωπος και με αγάπη το προσφέρει στον συνάνθρωπό του και το περιβάλλον του. Ό,τι βρίσκεται μακριά από την έπαρση και την αλαζονεία.

Αυτές τις ώρες οφείλουμε να δείχνουμε αγάπη και στα αδέσποτα ζώα, επειδή εξαρτώνται απόλυτα από μας. Η παραμονή μας στο σπίτι έχει οδηγήσει στην παραμέλησή τους. Σε ασιτία από έλλειψη τροφής, σε εγκαταλείψεις, σε μείωση των στειρώσεων.

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε τα ζώα να είναι για άλλη μια φορά ο πιο καλός φίλος του ανθρώπου. Όσοι έχουν ένα ζώο αντιμετωπίζουν καλύτερα την ψυχολογική επιβάρυνση που προκαλεί ο περιορισμός στο σπίτι και η στέρηση των καθημερινών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών επαφών.

Δεν ξεχνώ λοιπόν τα ζώα και τα φροντίζω με τους εξής τρόπους:

Βάζω λίγη τροφή και νερό για τα αδέσποτα ζώα

Προσφέρω τροφές στη Φιλοζωική Οργάνωση

Στειρώνω το σκύλο ή τη γάτα μου

Υιοθετώ αδέσποτα ζώα και δεν αγοράζω από εκτροφεία“.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/221

Ας απολαύσουμε τώρα τα podcast της μαθήτριας Μαριτίνα Μυλωνά.

(Μαριτίνα Μυλωνά)
(Μαριτίνα Μυλωνά)
(Αιμιλία Κυράνη)

Ας σκεφτούμε λίγο αυτά τα λόγια και ας τα αφήσουμε να μπουν μιλήσουν μέσα μας! Ας ευαισθητοποιηθούμε για αυτές τις ψυχές του δρόμου. Ευχαριστούμε πολύ για ακόμη μια φορά την μαθήτρια και ακροβάτισσα, Μαριτίνα.

Από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας “Ο Ακροβάτης”

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *