Λαγάρας Στέλιος

Ο Στέλιος Λαγάρας γεννήθηκε στο Βόλο το 1995. Κύρια ασχολία του αποτελεί το σκάκι ενώ παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Παν.Θεσσαλίας. Τα πρώτα βήματά του έκανε σε ηλικία πέντε ετών μαθαίνοντας τους κανόνες του παιχνιδιού από τον πατέρα του ενώ αργότερα στα εφηβικά του χρόνια διακρίθηκε σε τοπικούς και περιφερειακούς, μαθητικούς αγώνες. Ως φοιτητής πια, ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά με το σκάκι βελτιώνοντας τις ικανότητές του και συμμετέχοντας παράλληλα σε διάφορα τοπικά, περιφερειακά και διεθνή τουρνουά. Από το 2015 ασχολείται με την προπονητική και παιδαγωγική διάσταση του σκακιού υποστηρίζοντας θερμά τα οφέλη που αναδεικνύονται από την ένταξή του στο χώρο της εκπαίδευσης. Το 2016, ξεκινά να απασχολείται στο ΚΕΠΕ «Αριστοτέλειο» ενώ το 2018 ιδρύει την «Ακαδημία Σκακιστών Βόλου» στην οποία εκτελεί χρέη προέδρου και υπεύθυνου προπονητικού προγράμματος.

Σημαντικότερες διακρίσεις του είναι: 3ος στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2016, Πρωταθλητής Θεσσαλίας 2018, και άλλες επιτυχίες σε τοπικά και διεθνή τουρνουά.

Τέλος, ευαισθητοποιείται στη διάδοση του σκακιού, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις, σε συνεργασία με φορείς, όπως η Μαθηματική Εταιρία, το Αθλητικό Καλοκαίρι (Δήμος Βόλου), Σχολεία της πόλης μας, συστήματα προσκόπων, αθλητικοί σύλλογοι κλπ.