Ευαγγέλου Δέσποινα (Νταίση)

Η Δέσποινα (Νταίση) Ευαγγέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα.

Ζει και εργάζεται στον Βόλο.

ΠΑΝΤΑ ήθελε να είναι με παιδιά, για αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Πολύ αργότερα ακολούθησε και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, με ειδίκευση στην Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με έρευνες και (ατομικές-ομαδικές) εισηγήσεις .

Οι συνεχείς εκπαιδευτικές  ανησυχίες της,την οδήγησαν να παρακολουθεί όλα τα χρόνια πλήθος, επιστημονικών, βιωματικών, σεμιναρίων σε θέματα σύγχρονων  εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, φυσικών επιστημών, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού, μορφές τέχνης και ανάπτυξης προφορικού λόγου.

Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού.

Υπήρξε μέλος για τρία χρόνια, πιλοτικής υλοποίησης και εφαρμογής  της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στα πλαίσια διδακτορικής έρευνας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει εκπονήσει εκπαιδευτικά προγράμματα Φυσικών Επιστημών, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικά και Αγωγής Υγείας με έμφαση την συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Μ.Ε.Ρ. (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής), παράρτημα Βόλου και συνεχίζει να είναι μέλος της.

Συμμετέχει σε ομάδα θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Της αρέσουν πολύ οι ιστορίες και τα παραμύθια …

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Δημόσια εκπαίδευση και στο ΚΔΑΠ Αριστοτέλειο.